Emsisoft Anti-Malware Surfbeveiliging

Emsisoft Anti-Malware HandleidingDe surfbeveiliging van Emsisoft Anti-Malware biedt zoals de naam al aangeeft bescherming tijdens het surfen op het internet. Deze beschermingslaag is met de huidige verspreiding van malware via het internet een belangrijke onderdeel van de algehele beveiliging wat het pakket biedt.

Zodra u een website bezoekt dan controleert Emsisoft Anti-Malware of deze website bekend is in de database met potentieel gevaarlijke websites en domeinen waarvan bekend is dat deze op welke wijze dan ook malware verspreiden.Maar ook phishing websites die er op uit zijn om uw persoonlijke gegevens te ontfutselen of websites die gekoppeld zijn aan een exploitkit worden door Emsisoft Anti-Malware middels de surfbeveiliging geblokkeerd.

Tevens worden ook bepaalde advertentienetwerken of tracking websites preventief geblokkeerd die een dubieuze reputatie hebben, en bepaalde websites die gerelateerd zijn aan het verspreiden van warez (illegale software), hijacking domeinen en online fraude.

Emsisoft Anti-Malware Surfbeveiliging

Emsisoft Anti-Malware Surfbeveiliging

De surfbeveiliging van Emsisoft Anti-Malware maakt gebruik van zogenaamde hostregels, die informatie bevatten over domeinnamen en of IP-adressen waarnaar bepaalde domeinnamen verwijderen. De surfbeveiliging werkt geheel op systeemniveau, hierdoor werkt de surfbeveiliging met alle browsers en dat betekent dat de verbindingen onderschept wordt en het niet uitmaakt welke browser u gebruikt.

In principe worden alle verbindingen die tot stand worden gebracht door alle programma’s continu gecontroleerd door de surfbeveiliging. Wanneer een programma een verbinding wil maken met een bepaald domein of IP-adres dat in de database met hostregels aanwezig is en volgens de surfbeveiliging verdacht is, dan wordt deze verbinding direct preventief geblokkeerd.

Net zoals de verzameling van malwaredefinities behorende tot de bestandsbewaking heeft Emsisoft Anti-Malware ook een database met domeinen en websites die verdacht zijn. Deze database met informatie bestaat onder andere uit de lijst van malafide domeinen en IP-adres van HP-Hosts. De surfbeveiliging kent drie categorieën met betrekking tot verdachte hosts.

  • Malware hosts – Gerelateerde aan het verspreiden van schadelijke software (malware).
  • Phishing hosts – Domeinen die ontwikkelt zijn voor het bemachtigen van persoonlijke informatie.
  • Privacy risico – Domeinen die worden gebruikt voor tracking activiteiten en malafide advertenties.

De eerste twee categorieën gerelateerde aan de verdachte hosts worden automatisch geblokkeerd door Emsisoft Anti-Malware aangezien deze natuurlijk direct schadelijk zijn. De derde categorie voor hosts met een privacy risico worden deze niet automatisch geblokkeerd omdat dit een zeer grote verzameling van websites omvat waarbij het vaak een persoonlijke keuze is of u die wilt blokkeren of toestaan.

De surfbeveiliging van Emsisoft Anti-Malware biedt middels standaard instellingen een maximale bescherming en is daarmee eenvoudig in gebruik aangezien het blokkeren van domeinen automatisch gebeurd. Echter kunt u bijvoorbeeld ook zelf domeinen toevoegen die geblokkeerd dienen te worden, en u kunt ook de ingebouwde lijst zelf aanpassen zodat bepaalde domeinen die standaard geblokkeerd worden wel toegestaan zijn.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over de Surfbeveiliging van Emsisoft Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums