Emsisoft Anti-Malware Meldingen

Emsisoft Anti-Malware HandleidingDe meldingen die Emsisoft Anti-Malware toont en het aantal kunt u desgewenst onder bewaking > meldingen in Emsisoft Anti-Malware aanpassen. De op gedrag gebaseerde malware detectie kan in sommige gevallen behoorlijk wat meldingen geven, dit is uiteraard ook afhankelijk van uw surf en downloadgedrag en het installeren van software.

Middels de juiste instellingen kunt u het aantal meldingen dat Emsisoft Anti-Malware op basis van de gedragsbewaking toont aanzienlijk verminderen. Door bijvoorbeeld het activeren van de intelligente meldingsreductie kunt u het aantal meldingen op basis van de technische analyse sterk verminderen. Echter staat deze optie niet standaard ingeschakeld, aangezien dit wel enigszins ten koste gaat van de detectie kwaliteit.

Bij een waarschuwing van Emsisoft Anti-Malware zal er een standaardadvies gegeven worden en op basis van de gemeenschappelijke meldingsreductie wordt er via het Anti-Malware Netwerk (EAMN) gecontroleerd wat andere gebruikers van het beveiligingspakket hebben gekozen bij de betreffende toepassing.

Standaard staat het automatisch toestaan van een programma en of toepassing op 90% ingesteld en dit houdt concreet in dat wanneer dit percentage van de gebruikers het programma toe heeft gestaan het automatisch zonder verdere melding op uw computer zal worden uitgevoerd. Dit percentage kunt u voor het optimaliseren van de beveiliging verhogen naar bijvoorbeeld 100%, echter zult u dan wel meer meldingen krijgen en zelf de beslissing moeten nemen over het toestaan van programma’s met een lager percentage die berekend is via de gemeenschappelijke meldingsreductie.

Het automatisch blokkeren van een programma en of toepassing staat eveneens standaard op 90% ingesteld, en dit kunt u indien gewenst verlagen waarbij bijvoorbeeld alle toepassingen bij een percentage van 80% al automatisch worden geblokkeerd. Ook dit zal resulteren in een toename van het aantal meldingen en waarschuwingen waarbij u zelf actie dient te ondernemen.

Als laatste is Emsisoft Anti-Malware uitgerust met een zogenaamde paranoïde modus, indien ingeschakeld zullen er meer meldingen c.q. waarschuwingen over verdachte activiteiten getoond worden, ook bij niet schadelijke of kwaadaardige activiteiten zal er preventief gewaarschuwd worden. Deze optie is meer bedoeld voor de ervaren gebruikers al dan niet experts, en dat vermeld het programma ook specifiek bij de toelichting van deze optie.

Emsisoft Anti-Malware Meldingen

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft omtrent de meldingen en waarschuwingen van Emsisoft Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums