Emsisoft Anti-Malware Beveiligingsstatus

Emsisoft Anti-Malware HandleidingWanneer u Emsisoft Anti-Malware opent dat komt u direct uit bij het hoofdscherm die de beveiligingsstatus weergeeft. Onder “bescherming” staan de drie beschermingslagen van het beveiligingspakket vermeld, en ziet u tevens om deze zijn ingeschakeld doordat er een groen vinkje aanwezig is.

Wanneer bepaalde beschermingslagen zijn uitgeschakeld zullen deze in het rood worden weergegeven en tevens van een rood kruis voorzien zijn. Zodra u met de muis op één van deze beschermingslagen plaats kunt u deze vanuit het scherm (beveiligingsstatus) direct starten en stoppen, en tevens kunt u direct vanuit hier naar het scherm met de betreffende configuratiemogelijkheden.

Emsisoft Anti-Malware Beveiligingsstatus

Emsisoft Anti-Malware Beveiligingsstatus

Onder de optie Malware-Scanner kunt direct handmatig een scan uitvoeren middels Emsisoft Anti-Malware, meer informatie over de verschillende scanopties en mogelijkheden leest u op de pagina Computer scannen.

Bij deze optie kunt u ook direct de geplande scans inschakelen, stoppen en naar het scherm met de instellingen navigeren, meer informatie over het gebruik maken van geplande scans leest u op de pagina Geplande scan.

Emsisoft Anti-Malware Malware-Scanner

Onder de optie Malware-Scanner vindt u de informatie over de laatst uitgevoerde automatische update, en of de functie automatische updates van Emsisoft Anti-Malware is ingeschakeld. Tevens kunt u vanuit dit scherm van de (beveiligingsstatus) direct de instellingen behorende tot de automatische updatefunctie raadplegen, meer informatie over het updaten leest u op de pagina Automatische update.

Emsisoft Anti-Malware Updates

Emsisoft Anti-Malware informatie

Aan de linkerzijde van het scherm (beveiligingsstatus) vindt u het navigatiemenu om direct naar bepaalde optie van Emsisoft te navigeren. Verder wordt er op dit scherm de laatste nieuwsberichten van Emsisoft weergegeven en ziet u aan de rechterzijde de directe links naar onder andere de officiële website van Emsisoft, de contactpagina het forum van Emsisoft en een link naar de beveiligingsartikelen.

Vanuit dit scherm is het tevens mogelijk om een verdacht bestand naar Emsisoft te versturen voor verdere analyse. Daaronder ziet u beknopt de versie informatie van Emsisoft Anti-Malware het aantal malwaredefinities en de status van de licentie en wanneer deze zal verlopen.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft omtrent Emsisoft Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums