Emsisoft Anti-Malware Bestandsbewaking

Emsisoft Anti-Malware Handleiding De bestandsbewaking van Emsisoft Anti-Malware is de belangrijke beschermingslaag die continu alle bestanden controleert die worden gedownload, gekopieerd, gestart en of bewerkt aan de hand van de 12 miljoen malwaredefinities van Emsisoft en Bitdefender. Deze beschermingslaag wordt continu geoptimaliseerd, hierdoor merkt u echter niets van de vele bestanden die continu de achtergrond worden gecontroleerd.

Dagelijks worden er tienduizenden nieuwe malwaredefinities aan de database van Emsisoft Anti-Malware toegevoegd, deze ontvangt u middels de automatische updates die meerdere malen tot wel 20 keer per dag wordt uitgevoerd. Middels deze definities ook wel (virushandtekeningen) genoemd worden alle opgeslagen bestanden real-time gecontroleerd wanneer deze gebruikt worden.

Wat Emsisoft Anti-Malware tevens onderscheid van andere beveiligingssoftware is het gebruik van de twee gecombineerde scanners, die van Emsisoft zelf en die van Bitdefender. Deze dual-scanner technologie zorgt voor een optimale bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige en schadelijke software wat onder de categorie malware vallen.

Emsisoft Anti-Malware Bestandsbewaking

Emsisoft Anti-Malware Bestandsbewaking

Bij de optie bewaking onder het tabblad gedragsbewaking kunt u de bestandsbewaking activeren en deactiveren. Standaard staat deze beschermingslaag ingesteld op de optie (Scan ook alle bestanden die worden gemaakt op gewijzigd). Deze optie biedt standaard de beste bescherming, echter kunt u deze aanpassen waardoor ook alle bestanden die worden gelezen worden gescand door de bestandsbewaking indien deze actief is.

Verder kunt u via de rechterbovenhoek een e-mail notificatie instellen waardoor er via Emsisoft Anti-Malware een e-mailbericht wordt verzonden als de bestandsbewaking heeft ingegrepen bij verdachte activiteiten en malware wat is geblokkeerd.

Standaard scant Emsisoft Anti-Malware een hele reeks met bestanden die een bepaalde extensie bevatten, desgewenst kunt u hier zelf bestandsextensies aan toevoegen van bestanden die u wilt laten controleren.

Ook is uw computer reeds door de bestandsbewaking beschermd indien er nog geen gebruiker is aangemeld bij Windows. Op deze manier biedt Emsisoft Anti-Malware middels de bestandsbewaking al bescherming.

Geheel onderaan dit venster kunt u de meldingen behorende tot de bestandsbewaking geheel naar wens instellen. de standaardactie voor gedetecteerde objecten staat ingesteld op Blokkeren & quarantaine & popup waarbij u wel een melding krijgt maar verder geen actie hoeft te ondernemen. U kunt deze optie aanpassen met de volgende instellingen.

  • Blokkeren en vragen wat te doen
  • Stil blokkeren & quarantaine

De optie voor de standaardactie bij mogelijk ongewenste programma’s (PUPs) staat ingesteld op Blokkeren en vragen wat te doen. Het toestaan of blokkeren van dergelijke potentieel ongewenste software is een gebruikerskeuze, vandaar dat deze optie geheel aan de gebruiker is om te bepalen wat er dient te gebeuren. U kunt deze instellingen aanpassen met de volgende opties.

  • Stil blokkeren & quarantaine
  • Blokkeren & quarantaine & popup
  • Geen actie ondernemen

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft omtrent de bestandsbewaking van Emsisoft Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums