Automatische update en update-instellingen

Emsisoft Anti-Malware HandleidingDe automatische update en update-instellingen van Emsisoft Anti-Malware kunt u aanpassen via het menu bij bewaking > configuratie onder de tabbladen automatische update en update-instellingen.

Dagelijks wordt Emsisoft Anti-Malware tot wel twintig keer per dag voorzien van updates met betrekking tot de malwaredefinities voor de bestandsbewaking als updates voor de hostregels voor de surfbeveiliging van het beveiligingspakket. Maar natuurlijk ook belangrijke programma-updates worden via de automatische updatefunctie van Emsisoft Anti-Malware aangeboden als deze beschikbaar zijn.

De automatische update functie staat standaard ingesteld op de interval functie waarbij deze dagelijks elk uur controleert op beschikbare updates, u deze optie echter ook frequenter afstellen zodat bijvoorbeeld elk haf uur een controle wordt uitgevoerd. Maar in principe is ieder uur voldoende om op deze manier het programma automatisch te laten updaten. Het is niet aanbevolen om deze functie uit te schakelen, en of in te stellen op een wekelijkse of maandelijks geplande update.

Emsisoft-Anti-Malware-update-instellingen Emsisoft-Anti-Malware-automatische-update

Automatische update en update-instellingen

Onder het tabblad update-instellingen kunt u onder andere aangeven of u gebruik wilt maken van het Emsisoft Anti-Malware Netwerk (EAMN). Wanneer deze optie is ingeschakeld wordt er anonieme informatie zoals statistieken over gedetecteerde malware en gedrag van bepaalde programma’s en geblokeerde hosts verstuurd naar het Emsisoft Anti-Malware Netwerk.

Verder kunt u onder online update aangeven of u andere talen dan de standaard ingestelde taal wilt laten updaten. De standaard ingestelde taal zal echter altijd geüpdatet worden.

Ook kunt u hier het gebruik van bèta updates inschakelen, hierdoor zal Emsisoft Anti-Malware altijd voorzien worden van de laatste beschikbare (publiekelijke) bèta release. Het gebruik van deze optie is echter wel op eigen risico, een niet officiële (stable) release als bèta kan altijd nog bugs en of fouten bevatten. Gebruik deze optie bij voorkeur alleen voor test doeleinden.

In dit scherm kunt u ook het aantal updates instellen die tegelijkertijd gedownload moeten worden, standaard staat deze optie op vijf ingesteld, en hoe hoger u deze instelt des te sneller zullen de update worden opgehaald van de servers van Emsisoft. Wanneer u problemen ondervindt bij het downloaden van meerdere updates tegelijkertijd stel deze waarde dan op 1 in.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft omtrent de automatische update en update-instellingen in Emsisoft Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums