Emsisoft Anti-Malware Algemene instellingen

Emsisoft Anti-Malware HandleidingDe algemene instellingen van Emsisoft Anti-Malware vindt u bij het configuratiescherm onder het tabblad algemeen. Vanuit dit scherm kunt u direct de meest belangrijke instellingen met betrekking tot het programma zelf aanpassen.

Onder de bewakingsinstellingen staat de vier optie voor de bescherming van Emsisoft Anti-Malware vermeld, de optie “de bewaking bij systeemstart inschakelen” is gekoppeld aan de bestandsbewaking, gedragsbewaking en surfbeveiliging en zorgt ervoor dat deze automatisch worden ingeschakeld.

De zelfbescherming van Emsisoft Anti-Malware is een functie die bescherming biedt voor het beveiligingspakket zelf, deze functie is standaard geactiveerd en voorkomt dat essentiële onderdelen van het programma gemanipuleerd en of gewijzigd kunnen worden.

De optie “Vraag om code bij het afsluiten van het programma” voorkomt dat Emsisoft Anti-Malware zomaar afgesloten kan worden, indien deze optie is ingeschakeld zal er namelijk om een zogenaamde (captcha) code gevraagd worden om het programma te kunnen afsluiten.

Emsisoft-Anti-Malware-algemene-instellingenVerder kunt u hier de e-mail scanner inschakelen die alle inkomende en uitgaande e-mail berichten controleert en onderaan elke e-mail de regel (Email is virusvrij, gescand door Emsisoft Anti-Malware) toevoegt. Deze module voor het scannen van e-mailberichten is compatibel met Microsoft Outlook 2003 t/, 2010 en is geheel vanuit uw mailprogramma via de ribbon in te stellen en te gebruiken.

Middels de Windows verkenner integratie kunt u direct bepaalde mappen en bestanden laten scannen door Emsisoft Anti-Malware via het rechtermuisknop menu. De optie “optimaliseer het geheugengebruik” is van toepassing voor de verwerkingssnelheid van het programma, bij oudere systemen kunt u deze optie uitschakelen als er een vertraging merkbaar is van het systeem als Emsisoft Anti-Malware actief is.

De quarantaine-scan staat standaard ingesteld op automatisch en dat betekent dat alle items die reeds in de quarantaine / geïsoleerde omgeving van Emsisoft Anti-Malware aanwezig zijn naar iedere automatische update opnieuw zullen worden gescand.

Verder kunt u vanuit dit scherm de gewenste taal van Emsisoft Anti-Malware instellen, en de gemaakte en of aangepaste instellingen exporteren en importeren.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft omtrent de algemene instellingen van Emsisoft Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums