Emsisoft

EmsisoftHet in Oostenrijk gevestigde Emsisoft is sinds de oprichting in 2003 een innovatieve antivirusfabrikant en onder meer bekend geworden met A-Squared Free, wat in 2010 is overgegaan in Emsisoft Anti-Malware wat zowel gratis verkrijgbaar is als (second opinion) scanner om geïnfecteerde computers mee te scannen en voor het verwijderen van kwaadaardige software in de categorie malware.

De betaalde versie van het Anti-Malware programma is echter een volwaardige antivirusprogramma oftewel een compleet beveiligingspakket wat gebruik maakt van de zogenaamde dual-scan technologie op basis van de antivirus engine van Emsisoft en daarbij die van Bitdefender en deze combinatie biedt een ijzersterke beveiliging.

Dat Emsisoft met het gelijknamige Emsisoft Anti-Malware een innovatief beveiligingspakket heeft ontwikkelt voor het beveiligen van computers is onder andere te zien aan de resultaten die het programma keer op keer boekt. In diverse testen van AV-comparatives, Comss.ru, Virusbulletin en MRG Effitas scoort Emsisoft dan ook altijd goed, en dergelijke scores c.q. resultaten tonen aan dat Emsisoft Ant-Malware een uitstekende bescherming biedt middels de kwaliteit van de bestandsbewaking, gedragsbewaking en surfbeveiliging.

Emsisoft-resultaten

Emsisoft

Naast Emsisoft Anti-Malware is er ook een ijzersterke firewall beschikbaar, en is perfecte aanvulling op Emsisoft Anti-Malware en tevens een goed alternatief voor de standaard ingebouwde firewall van Windows om het systeem te beschermen en al het inkomende en uitgaande internetverkeer te controleren. Online Armor is zowel gratis als in een Premium versie beschikbaar en controleert niet alleen het netwerkverkeer, het controleert ook het gedrag van programma’s in het systeem middels de HIPS (Host Intrusion Prevention System) functionaliteit. Beide programma’s zijn ook gecombineerd te gebruiken, en wordt tevens als één pakket aangeboden onder de naam Emsisoft Internet Security Pack.

Emsisoft beveiligingssoftware

Emsisoft Ant-MalwareEmsisoft Anti-Malware is een volwaardig en toonaangevend beveiligingspakket en biedt een complete bescherming tegen alle online dreigingen en vormen van kwaadaardige software zoals virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits in de categorie (malicious software), malware.

De malwarescanner van Emsisoft is zowel gratis (zonder real-time bescherming) als in betaalde vorm (met real-time bescherming) verkrijgbaar. De gratis versie is bedoeld om naast een reeds geïnstalleerde virusscanner of internet security pakket te installeren als aanvullende beveiliging om (on-demand) handmatig uw computer te controleren of malware op geïnfecteerde computers te verwijderen.